1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on September 26th, 2010 12:40 pm Älskade Mian

Har nu sträckläst mitt av Mian Lodalen signerade ex av Tiger och det är bland det bästa jag läst.

Klart att jag skulle tycka den var intressant och spännande och allt det där eftersom jag känt henne så länge och hon är uppväxt med studentfest på Vätterstranden och sommarjobb på sjukhuset med min mormor som jobbarkompis. Ändå är det ljusår mellan hennes 70-talstonår i Huskvarna utan föräldrar med snatteri och hembränt och tjejsex och mina 80-talstonår bara några mil därifrån i det som då var landets rikaste kommun med egen häst och perfekt pojkvän och bästa betyg och planscher av Patrick Swayze och Christer Sandelin på flickrumsväggen.

Iallafall. Jag grät och skrattade om vartannat när jag läste. Jag älskar Mian till den grad att jag är genuint ledsen att jag inte är lesbisk.

7 Responses to “Älskade Mian”

 1. Peppi says:

  Hahaha! Jag hade också Christer Sandelin på väggen. Fast jag har alltid trott att jag var ensam om det. Jag skrattar fortfarande när jag tänker på det. Han var min första kärlek. Fast på avstånd.

 2. Prince Charming says:

  Glad att du inte är lesbisk :) xx

 3. Hej där festprinsessa!
  Kul o se att bloggen är i gång ordentligt!
  Nu ska jag lägga in dig på min läslista…
  Hoppas vi ses snart igen, över nåt glas eller en bok, nånstans;)

 4. Stureparken says:

  Nu vill jag läsa hennes bok!

 5. Sofia says:

  Vad snygg prins Carl Philip är på bilden överst på din blogg. Han borde alltid ha sådär uniform och mössa. Synd att han är paxad.

 6. Hej Peppi, roligt med Christer :) Jag har träffat honom ex antal gånger sedan dess, alltså nu i vuxen ålder. Han skrattade ganska mkt åt hur förälskad jag var i honom på avstånd. Jag trodde inte att jag var ensam, fast blev otroligt mobbad av min lillasyster, skönt få det bekräftat att vi va fler som insåg Christers storhet!

 7. Hej Anne, ja fast är dålig på att uppdatera… Har varit så mycket. Vi styr upp något! Kram!

Leave a Reply