1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on March 12th, 2013 11:39 pm Backstage glamour

Catarina Hurtig för 1,6 miljonerklubbens Woman in red Oscarsteatern Alexandra Charles Foto Cecilia Engvall Photobyheart för Ladylike AB vAuy_IPfPadQlBeMlfFt6MAdSdWaTIA2j9-JLUzrhh8 GJBJSqIRXBSoXhBNP4atLV-oNsQP0CexDDBH0Q8mcTA vPPcJvv0NLfrB8eW0_TNquEqTvVCPBJ_Zp8sHVfQbLs IMG_5422_edit_lowres

Den kära Oscarsteatern såg lite sliten ut på insidan men genom Cecilia Engvalls kameralins fick den gamla tiders filmstjärneglans och glamourstatus. Vackra kvinnor i rött på Woman in red i regi 1,6 miljonerklubben. En ära att få delta. Tack alla! Kolla in Photobyheart.se och 1,6miljonerklubben.com

 

2 Responses to “Backstage glamour”

  1. Marlene says:

    Fina Oscars! Där jobbade jag under Phantom of the oprah och har nog aldrig haft en roligare arbetsplats eller trivts så bra. Oj, så många minnen som kom över mej nu :-)

  2. Så vackert med rött!

Leave a Reply