1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on October 26th, 2010 2:15 am Bebisar och böcker

Det är dags att Anns och min bok som komma skall blir klar när man inser att det gått ett år nu sen vi låg där i vår hängmatta i Kändisdjungeln i Malaysia och tänkte på Patrick Swayze alldeles samtidigt som han utan vår vetskap gick och dog och bestämde oss. För att det var dags att minnas.

Jag skulle bara göra den här klar först. Och hon skulle bara göra den här klar först. Och nu ska jag bara läsa den här igen och föda ett barn först. Men sen så. Abbe är du på?

Time Of My Life/ C

2 Responses to “Bebisar och böcker”

 1. Iza says:

  Hej fina Catarina!

  Grattis till graviditeten. Jag läste Se & Hör!

  Jag vill bara informera dig om att din stalker är igång igen, samma som förra gången, han har gjort en ny falsk profil på dig på Facebook igen och sitter och skriver töntiga kommentarer på Newsglobe. Har han inget liv?

  Kram/ Iza

 2. Så roligt att du också får känna på det underbara med gravidmage =)
  Jag saknar den tiden, men jag har ju två underbara barnbarn nu att roa mig med i stället / Kram

Leave a Reply