1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on January 24th, 2012 1:28 pm Det blev en flicka – en prinsessa är född

En liten prinsessa har kommit till världen och efter att ha varit med om exakt samma sak för ett år sedan vet jag ju hur den oändliga lyckan är oavsett om man är kunglig eller vanlig… Det gör lika galet ont och är lika galet ljuvligt och overkligt så jag tror att både kronprinsessan Victoria och prinsessan Marie instämmer i att det mest fantastiska inte är att bli prinsessa utan att bli mamma. Mitt allra största grattis till den kungliga nedkomsten!!!!!!

Prins Daniel får erfara att för alltid finna sig i att komma tvåa. Prins Joachim vet det redan…

Se alla detaljer här!

One Response to “Det blev en flicka – en prinsessa är född”

  1. Sofi says:

    Hej oj kul se dig här igen, jag trodde det var kronprinsessan Victoria och Daniel som fått sin lilla redan!!!

    Vad tror du, blir det twins eller e det bara ett rykte?

    Hejdå från Sofi Bjurman

Leave a Reply