1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on August 27th, 2010 11:50 am Friday I’m In Love

Det blev ett kort men nice inhopp på T-Bars sensommarfest igår och precis som utlovat stod Stockholms snyggaste dj där nämligen Lina Lundemo. Jag hade inte träffat Lina på hundra år så hon och jag och Monica hade mycket att prata om när Justine plötsligt dök upp nylandad och hade en ska vi säga solkysst fräsching med sig som hon huggit på Rivieran och som jag känner sen förut. Det var typ bara fräscha människor i loungen eller så är det så att miljön är så bra att alla framstår som fräscha. Min plan var att vänta på min favvo Dj Baby J och hans gästspel men sen när Simone Moreno började sjunga fick jag ett samtal och då va var ljudet lite högt för lovetalknivå så jag gick ut. Och sen kom jag aldrig tbx…

Friday I’m In Love/C

Leave a Reply