1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on June 19th, 2010 11:04 pm Irresistible

Vid en snabb nostalgisökning på lillasyster Stéphanie och hennes artistkarriär hittade jag lite olika versioner av Ouragan och efter att ha sett Alberts outfit på bröllopet blev jag ganska full i skratt över den engelska versionen Irresistible.

”He is a maker of fashion, he is a faker of passion”

Det var faktiskt Victoria som stoppade vår möjliga början till romans precis som jag berättat om i nya boken och antagligen visste kronsessan något som jag inte visste eller så ville hon bara rädda mig från att få hjärtat krossat. Det är ju så det blir för alla inom ätten Grimaldi på grund av den där profetian från 1200-talet att de aldrig ska få bli lyckliga i kärlek.

”Can’t I simply forget him, cause I know I’ll regret him”

One Love To Give/C

Read & leave comments

Leave a Reply