1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on October 26th, 2012 10:58 pm Kérastase

Världens bästa Monica har som sagt blivit PR manager för all möjlig hårlyx och ingen är ju gladare än jag för lite tips om hur man ska ta hand om sitt blekta och slitna efter två års amning. L´Oréal Professionnel, Matrix, Kérastase, Redken, Pureology & Shu Uemura är Monicas område och bara namnen låter som ljuv musik i mina småbarnsmammaöron. Jag måste ju säga att hon alltid haft otroligt fint och välskött hår även då vi blev vänner för ett decennium sedan, då hon var manager för något helt annat nämligen Utecompagniet. Förmodligen använde hon min favorit Kérastase redan då även om vi kanske hade annat att prata om än just det…

Rätt kvinna på rätt plats således/C

Leave a Reply