1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on June 25th, 2010 9:17 pm Kronprinsessan Victoria ombord

Fick ett härlig bild från min vän Carmela på hennes båt och vad ligger där jo min bok som en skön interiör. Finns bara inget bättre än att ligga på en båt och läsa böcker. Kanske sova på båt förresten. Otroligt skönt. Eller vad säger ni?

Voyage, Voyage/ C

Read & leave comments

5 Responses to “Kronprinsessan Victoria ombord”

 1. Susie says:

  Me like! När planerar du att ge ut den på engelska så att jag kan ge den till Mummy?

 2. Viktor. says:

  Den boken vill jag grymt gärna läsa! Gillar både dig och Victoria starkt och jag som inte läser böcker annars skulle nog gilla den!
  Så roligt att dina böcker översätts till så många språk!

  Ha det bra.

  Viktor.
  knicket.blogg.se

 3. Hello hej Viktor! Håll mig informerad om din blogg! Och glöm nu inte att du ska fixa mina releasefester i framtiden :)

 4. Linda Stensdotter says:

  Jag håller oxå på och läser din bok nu! Men inte din nya. Utan den andra Uppdrag: prinsessa som jag lånat på biblioteket. Och min mamma har din ljudbok. Hon är ännu mer intreserad av prinsessor och kungligheter än jag. Jag gillar mest kronprinsessan Victoria. Och de engelska prinsarna.

  Hej då vackra och duktiga Catarina från Lindis

 5. Tack snälla! Lova att återkomma om vad du tycker! Kram från mig!

Leave a Reply