1999 gick jag på journalisthögskolan i Göteborg när jag såg en annons. Den kungliga veckotidningen sökte en reporter. Mina kursare sa ”Du är inte klok, du kommer förstöra hela din karriär!”. Så blev det inte.

Istället fick jag en exklusiv inblick i det kungliga livet och befann mig plötsligt på resor med kronprinsessan i Uganda och statsbesök med kungaparet i palatset hos Sultanen av Brunei. Jag kastades in i en värld av champagne och glamour.

Aldrig hade jag väl trott att jag skulle dinera med prins Albert av Monaco och känna hans ömma armar slingrade kring mig, dricka champagne på tu man hand med George Clooney, bevista gardenparty hemma hos legendaren Günther Sachs tillsammans med Björn Borg eller kyssa prinsessornas pojkvänner.

Prinsen friade även till mig. Efter kort tid förvandlades han till en groda istället för tvärtom. Jag flydde. Jag tog av mig ringarna. Jag fortsatte mitt liv.

Det gav mig min styrka. Det gav mig min erfarenhet. Det gav mig min son.

Jag var programledare för Kungligt och en dag ringde Abbe Bonnier och föreslog att jag skulle skriva en bok. Uppdrag Prinsessa finns nu översatt till snart tio språk. Den kom just ut på ryska och jag kan inte läsa ett enda ord trots att alla är mina.

HKH Victoria kom ut lagom till sagobröllopet mellan Victoria och hennes prins. Jag har skrivit den till henne. Och till dig.

När jag gav mitt företag namnet Ladylike gjorde jag det med ambitionen att all min verksamhet skulle vara just det. Det blev också arbetsnamnet på min roman. Nu har jag börjat...

Catarina

Posted by Catarina Hurtig on July 22nd, 2010 1:44 pm Spencer Pratt the King

Heidi Montag och Spencer Pratt.

Jag missade detta otroliga par fram till att jag skrivit på kontraktet till Kändisdjungeln. Då googlade jag på vad det egentligen var jag skulle medverka i. I’m a calebrity… Get me out of here! Fram kom detta.

Jag förstod sedan när de andra namnen kablades ut – Thorleif Thorstensson, Mikkey Dee, Inger “Pippi” Nilsson, Bengt Frithiofsson – att jag skulle vara Den Lipande Blondinen precis som Heidi Montag. Och jag hade inte ens någon Spencer med mig. Inte ens när jag mötte Jannike Björling därnere blev jag lugnare. Hon som härdats av både drömprinsromans och vårdnadstvist signerad Björn Borg.

Heidi började iofs gråta redan dag ett. Jag käkade kackerlacka och varanpenis utan att fälla tårar (även om de kom sen när jag stoppade två fingrar i halsen för att bli av med allt “djungelgodis” ur min kropp). Jag lipade inte i tv förrän Mikkey elchockade mig. Men när man nu ser hur parets lovelife och smutsiga divorce urartar och tar del av Spencers analys gråter man ju snarast av skratt:

Vårt äktenskap var en show.

Well thanks for sharing important imformation.

Jag är en konstnär nu. Jag har ett staffli och allt. Jag satsar på att ha en utställning och öppna ett galleri.

Ah! Du gör en Carolina Gynning. Eller en Tora Uppström Berg.

Det finns inte en chans att min kärlek till att vara känd och hennes kärlek till hundvalpar ska kunna fungera tillsammans.

Jag ser inte skillnaden på dig och en väldigt lurvig knähund.

Bäst är när Mr Pratt talar om sig själv i tredje person:

Heidi kunde inte hantera kung Spencers kändisskap, så hon hon gjorde slut på äktenskapet.

Nej förresten. Bäst är hans nya frisyr. Snart blir han ihop med och adopterar åtta barn ett från varje världsdel. Som Brad.

Queen Catarina Hurtig did not like being married either/ C

Read & leave comments

Leave a Reply